Rabla 2013: Un singur tichet de 1.500 euro în loc de 3 de 3.800 RON

Thursday, January 24, 2013

Ministrul Mediului vrea să schimbe şi programul Rabla, fiind posibilă trecerea la un sistem cu un singur voucher, care să aibă o valoare de 1.500 de euro.
Odată cu introducerea noii formule a timbrului de mediu, Ministerul Mediului va schimba şi Programul Rabla, informează Mediafax.Ministrul Rovana Plumb doreşte să schimbe sistemul cu trei vouchere la un sistem cu un singur voucher, cu o valoare mai mare, care să prevină apariţia speculei. Voucherul respectiv ar putea valora până la 1.500 de euro, cât două vouchere "vechi" la un loc. Premierul Victor Ponta este de acord cu această iniţiativă, susţinând că sistemul este dedicat celor care vor să cumpere un automobil nou prin progamul de casare, nu celor care vor să tranzacţioneze pe bursa nereglementată şi neimpozitată a tichetelor Rabla.

Pentru moment, noile tichete de 1.500 de euro nu au fost aprobate, fiind vorba doar de o propunere a Ministerului Mediului. Însă, programul Rabla 2013 ar putea debuta încă din luna martie, ceea ce înseamnă că reprezentanţii executivului pregătesc o soluţie în acest sens. În cazul în care programul Rabla ar utiliza un singur voucher, cu o valoare de 1.500 de euro, piaţa automobilelor rulate ar putea să ia o turnură neobişnuită, existând posibilitatea ca unii proprietari să crească preţul unor autovehicule cu o valoare modestă până la acest prag, iar vehiculele cu valoarea reală de 1.500 de euro să fie trimise rapid la casat în vederea tranzacţionării tichetelor obţinute. Noul tichet ar putea să nu fie transferabil.
În 2011, programul Rabla a dus la scoaterea din uz a 116.641 automobile vechi din circulaţie, care au fost înlocuite de aproximativ 40.000 unităţi noi. Ediţia 2010 a programului Rabla s-a dovedit a fi cea mai de succes de până acum, marcând 186.854 unităţi casate şi 60.000 maşini noi cumpărate. Ediţia 2009 marca doar 32.327 unităţi casate, subliniind efectele crizei financiare care abia începuse să-şi facă efectul asupra României.

0 comments:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP